اسکلت ساختمان

اسکلت ساختمان

اسکلت ساختمان
استحکام و ساختار ساختمان را اسکلت فلزی در ساختمان تعیین می کند.
بدون اسکلت ساختمان ها در عرض چند ثانیه به تپه ای خاک تبدیل می شوند.
ساخت،نصب،اجرای اسکلت فلزی نیاز به دانش و دقت زیادی دارد.
اتصالات در اسکلت فلزی به سه دسته اتصالات جوشی،پیچ و مهره ای وپرچی تقسیم می شود.
یکی از اجزای مهم اسکلت فلزی بیس پلیت یا صفحه ستون می باشد.
آسمونی در این مقاله شما را از ابتدای این ساز و کار تا انتهای آن همراهی می کند.
ساختمان سازی شامل مراحل زیر می شود.
۱. اول:خاک برداری
۲. دوم:پیاده کردن نقشه فونداسیون
۳. مرحله سوم:اجرای بتن مگر
۴. چهارم:قالب بندی فونداسیون
۵. پنجم:آرماتورگذاری
۶. ششم:بتن ریزی پی
۷. هفتم:اجرای اسکلت فلزی
۸. هشتم:اجرای سقف
۹. نهم:اجرای دیوار ها
سه نوع اسکلت ساختمان متداول داریم
۱. چوبی
۲. فلزی
۳. بتنی
در اسکلت ساختمان اسکلت بندی به دو دسته سبک و سنگین تقسیم میشود
اسکلت های سبک شامل اسکلت های چوبی و فلزی سبک می شود و اسکلت سنگین شامل اسکلت های بتنی و فلزی و چوبی سنگین می شود
در آمریکای شمالی و شمال اروپا و استرالیا بیشتر از اسکلت چوبی سبک استفاده می شود
اسکلت های سبک استحکام خود را از پانل های سفت(کامپوزیت های تخته سه لا)می گیرند که تمام یا قسمتی از دیوار ها را می پوشاند.
این که چه نوعی از اسکلت را به کار ببریم بنا بر اندازه ساختمان تصمیم می گیریم.
در آمریکا اسکلت چوبی برای این نوع از ساختمان ها غیر معمول نیست
۱. ساختمان های اقتصادی و تجاری کم ارتفاع.
۲. اسطبل ها
۳. انبار ها و انبار های غله
۴. گاراژ کامیون ها
۵. محل نگهداری از قایق
۶. شاختمان های کشاورزی
۷. ساختمان های تفریحی
برای ساختمان های کوچک اغلب از اسکلت چوبی استفاده می شود چون چوب سبک،ارزان و قابل شکل دهی است و برای حمل و نقل و یا اجرا وسایل سنگینی مورد نیاز نیست.
از ضرر های این اسکلت استحکام کم در برابر طوفان و آتش سوزی و …است
اسکلت های چوبی از موارد زیر تشکیل شده اند
۱. تیر های عمارتی افقی برای پشتیبانی از کف ساختمان
۲. تیرهای ستونی عمودی
۳. تیرهای عرضی طاق برای شکل دهی به سقف
۴. ورقه های پوشاننده برای اتصال تیر های ستونی
۵. روکش های جانبی که دیوار ها را می پوشاند
قدیم از روش اسکلت بندی چوبی بالونی استفاده می شد.این روش اسکلت بندی اکنون منسوخ شده است،زیرا اجزای تشکیل دهنده ی آن تیر های چوبی بلند و پهنی بودند که هم به علت وزن زیاد حمل و اجرای آن ها را سخت می کردند،هم تحمل وزن بنا را کم تر می کردند،هم آتش زا بودند.اکنون به جای روش بالونی از روش سکویی استفاده می کنند که اجزای تشکیل دهنده ی آن کوتاه تر و سبک تر و مقاوم تر است.

اسکلت بندی بتنی در ساختمان های زیر مرسوم است
۱. سالن های اجتماع
۲. سالن های ورزش
۳. انبار ها
۴. مکان های تولیدات کارخانه ای
این اسکلت ها نیازی به رنگ آمیزی (برای جلوگیری از زنگ زدن)یا عملیات جلوگیری از حریق ندارند و نسبتا ارزان اند.اما این اسکلت ها زمان بر و سنگین هستند.
اسکلت ساختمان فلزی
در این پاراگراف آسمونی به شما اسکلت ساختمان فلزی را معرفی می کند.
فلز تیر های اسکلت از جنس نوعی فولاد با درصد کربن کمی هست که مقاومت خیلی بالا دارند و گرمای کمی دیده اند.
خوبی این نوع فولاد این هست که علاوه بر مقاومت بالا در تحمل بار زیاد،انعطاف پذیری خوبی دارند.
اگر بار بیش از حد تحمل این فولاد بر روی تیر فولادی قرار بگیرد این تیر ها به زودی ترک نمی خورند بلکه خم می شوند.این ویژگی علاوه بر فایده ایی که برای ساختمان سازی دارد؛
در مواقعی که ساختمان بار زیادی بر اسکلت وارد می کند،خم شدن تیر ها نو عی هشدار محسوب می شود.
دیگر ویژگی این فلز شکل پذیری آن هست.این فلز قابلیت خم شدن بدون ترک خوردگی را دارد؛که برای ساختمان سازان کمک بسیار زیادی محسوب می شود تا شکل مورد نظر برای ساختمان را ایجاد کنند.
با این که این فلز استحکام خوبی دارد در اثر آتش سوزی بیش از ۵۰۰ درجه نیمی از استحکام خود را از دست می دهد.
با وجود این ویژگی ها مهندسان در دنیای مدرن برای اسکلت ساختمان این فلز را انتخاب کرده و در ساخت و نصب و اجرای اسکلت ساختمان از این فلز استفاده می کنند.
معمولا برای این ساختمان ها از اسکلت فلزی استفاده می شود:
۱. ساختمان های بلند(اکثرا بالای دو طبقه):مانند آسمان خراش ها.به این دلیل از اسکلت فلزی در این ساختمان ها استفاده می کنیم که اسکلت ساختمان فلزی تحمل بالا و سرعت اتصال زیاد و وزن کمی(نسبت به ساختمان)دارند.
۲. صنعتی:اسکلت فلزی برای این ساختمان ها امکان ایجاد فضای گسترده با هزینه ی کمی را می دهد.
۳. انباری:به همان دلیل استفاده در ساختمان های صنعتی.
۴. مسکونی:به همان دلیل استفاده در ساختمانهای بلند؛چرا که به دلیل رشد جمعیت و محدودیت فضای مسکونی،ساختمان های مسکونی چند طبقه شده اند.
۵. موقت:چون اتصال و انفصال اسکلت فلزی سریع است.
در ایران نیز اسکلت ساختمان فلزی کاربرد زیادی در ساختمان سازی دارد.
در استان های مرکزی،اصفهان،تهران و…..تولیدات اسکلت فلزی در حال انجام است که سالیانه سودرسانی زیادی به کشور دارد.
یکی از مهم ترین استاندارد های یک سازه فلزی، مثل اسکلت فلزی، اتصالات می باشد.
در ایران در اغلب موارد از اتصالات جوشی استفاده می کنند.در ایران مصالح جوشکاری استاندارد قابل قبولی دارند.اما متاسفانه کارگران ساختمان سازی در ایران در بخش جوشکاری مهارت کافی را ندارند و آموزش ندیده اند.
خیلی از این کارگران حتی گواهینامه ای از سازمان آموزش فنی وحرفه ای نیز دریافت نکرده اند.
یکی از برترین سازه های فلزی کشور در استان سمنان قرار دارد.این سازه پل معلم نام دارد.یک پل روگذر قوسی شکل با ارتفاع ۶۶ متری که بدون پایه بنا شده است.
در شهر بم به علت زمین لرزه های زیاد لازم است که از اتصالات پیچ و مهره ای استفاده کنیم.پیچ های این اتصالات باید واشر فنری داشته باشند تا در صورت زلزله و لرزش این پیچ ها شل نشوند.
اسکلت فلزی در تهران
بنا به تحقیقات آسمونی،بازار اسکلت فلزی در تهران بسیار پر رونق است.
بیشتر اسکلت های تهران اتصالات جوشی دارند.
با توجه به این که تهران در کمربند زلزله خیز خاورمیانه قرار دارد،اتصالات جوشی برای ساختمان های تهران مناسب نیست،همچنین به علت عدم وجود مهارت لازم در کارگران جوشکاری در بخش ساختمان سازی تهران،اتصالات جوشی این استان ایمنی کافی را در برابر زلزه ندارند.
از جمله برترین اسکلت های فلزی تهران اسکلت فلزی برج میلاد هست.
ساخت اسکلت ساختمان از روی فونداسیون
برای اجرای یک اسکلت ساختمان فلزی ابتدا باید مهندس ناظر از قدرت تحمل زمین برای تحمل وزن ساختمان اطمینان حاصل کند.برای این کار از خاک های طبقات مختلف زمینی که قرار است روی آن ساختمان سازی انجام بشود نمونه برداری می کنند و نمونه ها را به آزمایشگاه می فرستند.
نتیجه ی نمونه یک عدد است.این عدد معمولا نزدیک به یک کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب هست.بر اساس این این عددباید برای پی سازی حجمی از زمین را بکنیم.هرچه این عدد کوچکتر باشد حجمی که می کنیم بزرگ تر است؛ و هرچه این عدد بزرگتر باشد حجمی که می کنیم کوچکتر است.
بعد از خاک برداری باید سطح خاک را با “بتن مگر” بپوشانیم تا سطح زمین و ساختمان از یکدیگر جدا شوند.بتن مگر بتنی با عیار سیمان کم(حدود ۱۵۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع)است.
پس از بتن ریزی باید سطح بتن ریزی شده را با استفاده از شلنگ تراز و یا دوربین نیوو تراز کنیم.سطح بتن را باید با ملات صاف کنیم.سپس نوبت به آرماتور بندی می رسد.
آرماتور بندی باید دقیق و طبق محاسبه انجام شود.پس از آرماتور بندی نوبت به قالب بندی می رسد.برای این کار از قالب های چوبی و فلزی و…استفاده می شود.داخل این قالب هارا باید چرب کنید که به راحتی جدا شوند.قالب های فلزی و چوبی باید سطوح صاف با ضخامت حد اقل ۵/۲ سانتیمتر باشند.قالب های آجری باید با ماسه سیمان جرز گیری بشوند تا از خروج شیره بتن جلو گیری کنند.فاصله میلگرد های آرماتور بندی تا سطح آزاد بتن نباید از ۴ سانتیمتر کم تر باشد.
حال نوبت به بتن ریزی می رسد.بتن باید سطح تحمل زیادی داشته باشد زیرا وزن ساختمان به بتن انتقال داده می شود.برای پیدا کردن سطح تحمل بتن نمونه کوچک استوانه ای یا مکعبی بتن را تهیه کرده و به آزمایشگاه می فرستیم.قبل از بتن ریزی بتن باید خوب هم بخورد.بتن را از بالا و با فاصله ی زیاد نریزید.هر لایه بتن باید ویبره شود تا هوای داخل آن خارج شود.برای جلوگیری از ترک خوردن باید هرلایه از بتن به اندازه ی کافی مرطوب باشد.پس از سفت شدن بتن قالب ها را بر می داریم.
حالا فونداسیون آماده است و نوبت به نصب ستون ها روی فونداسیون می رسد.
برای این کار ابتدا باید بیس پلیت ها را آماده کنیم.
صفحه ستون
بعد از بتن ریزی بولت و صفحه ستون می رسد.بار ساختمان ها از طریق ستون به پی می رسد.انتقال بار به پی توسط صفحه ستون یا بیس پلیت انجام می گیرد.صفحه ستون اصولا دو وظیفه دارد.وظیفه اول صفحه ستون افزایش سطح تماس ستون و پی می باشد.وظیفه دوم صفحه ستون توزیع نیرو های ستون در حد قابل تحمل برای پی می باشد.
نصب صفحه ستون
صفحه ستون بایق در مکان دقیق و معینی قرار بگیرد.
برای تعیین مکان صفحه ستون باید از تراز های آکس و ریسمان کشی استفاده کنیم.
پس از آکس بندی و ریسمان کشی،مکان هایی هستند که ریسمان ها با یکدیگر تقاطع دارند؛
این تقاطع ها باید نود درجه باشند و گرنه شما اشتباه آکس بندی کرده اید.
مکان هایی که ریسمان ها با یکدیگر تقاطع نود درجه دارند محل انتقال وزن ساختمان به پی محسوب می شود.
یعنی نقطه ی تقاطع ریسمان ها دقیقا بر روی وسط مکان نصب صفحه ستون قرار می گیرد.
اگر مکان نصب بیس پلیت اشتباه مشخص شود سقف در مکان اشتباهیی قرار میگیرد و انتقال وزن ساختمان به پی توازن خود را از دست می دهد.اتصال صفحه ستون با استفاده از میله مهار(bolt)صورت می گیرد.اندازه ی بولت باید از قبل محاسبه شود.
حد اقل قطر بولت ها نمره بیست است و حد اقل در هر طرف صفحه ستون دو بولت قرار می گیرد.انتهای بولت ها را خم می کنند که یک حالت چنگک مانند بگیرد.پیچ های بولت بهتر از گریس کاری شوند که توسط بتن آلوده نگردند و در مرحله ی هواگیری که باید صفحه را از بتن جدا کرد به مشکل نخوریم.
گروت

.صفحه ستون باید کاملا بر روی بتن قرار بگیرد.یعنی کاملا باید به بتن بچسبد تا بتواند انتقال وزن را به درستی انجام دهد
گروت ریزی
.صفحه ستون باید کاملا بر روی بتن قرار بگیرد.یعنی کاملا باید به بتن بچسبد تا بتواند انتقال وزن را به درستی انجام دهد.از آنجا که بتن دارای ناهمواری هایی هست از گروت برای پر کرد چاله ها و صاف کردن ناهمواری ها استفاده می کنیم.یعنی پس از قرار دادن صفحه ستون نوبت به هواگیری صفحه ستون و گروت ریزی است.گاهی برای این کار وسط بیس پلیت را سوراخ می کنیم.
گروت ماده ای بسیار مقاوم است.این ماده در برابر گرما و سرما تغییر نمی کند.گروت در هنگام زلزله آسیب نمی بیند.به همین علت از این ماده در زیر صفحه ستون ها استفاده می کنیم.یعنی پس از ریختن گروت به ارتفاع حداکثر ۵/۲ سانتیمتر بر روی پی . صاف کردن آن می توانیم صفحه ستون را روی آن قرار دهیم.

هواگیری صفحه ستون بعد از بتن ریزی انجام می شود برای این کار باید مهره ها را باز کنیم،و با چکش زدن به صفحه ستون صفحه ستون از بتن جدا می شود.سپس با گروت ریزی عمل هواگیری انجام می شود.
سطوحی که قصد گروت ریزی در آن داریم باید بدون آلودگی گرد و خاک و روغن و… باشد.
دو سه ساعت قبل از گروت ریزی محل مورد نظر را باید پر از آب کرد و در زمان گروت ریزی محل را از آب خالی کرده و سطوح را باید خشک کنیدصفحه های زیر بیس پلیت باید کاملا از گرد و خاک و… پاک باشد و روی آن ها باید سوراخ هایی برای خروج هوا باشد.
گروت ریزی باید پیوسته و مداوم انجام گیرد.برای گروت ریزی حجیم بهتر است از پمپ استفاده کنید.از سمتی گروت ریزی کنید که گروت مسافت کمتری را بپیماید.پس از گروت ریزی باید با استفاده از مواد مناسب عمل آوری انجام دهیم
مصالح مورد استفاده برای گروت ریزی پیش از گروت ریزی نباید در معرض خورشید باشند و باید خنک باشند.
در زمان های گرم روز گروت ریزی نکنید.دمای آب مصرفی باید از ۲۰ درجه کم تر باشد
پس از این مرحله صفحه ستون را دوباره در جای خود قرار می دهیم.
و آن را از هر جهت تراز و رگلاژ می کنیم.
بعد از این که صفحه را رگلاژ کردیم بولت ها را قرار می دهیم.بهتر است مهره را به صفحه جوش دهیم.
انواع اتصال ستون به شالوده
جزئیات اتصال ستون فلزی به شالوده بتنی به نیروی موجود در پای ستون بستگی دارد. در ستون با انتهای مفصلی فقط نیروی فشاری و برشی از ستون به شالوده منتقل می شوند. اگر بخواهیم لنگر خمشی را نیز به شالوده منتقل نماییم ، در ان صورت ، نیاز به طرح اتصال مناسب برای این کار خواهیم داشت که اتصال گیردار خوانده می شود.
نصب پیچ های مهاری
اکنون که صفحه ستون به صورت هموار روی بتن قرار گرفت می توانیم پیچ های نواری را نصب کنیم
برای این کار دو روش وجود دارد
۱.نصب پیچ ها پس از بتن ریزی شالوده: در داخل بتن با استفاده از قالبی با نام جعبه فضای خالی ایجاد می کنیم و میلگردی در آن قرار می دهیم.پس از این که بتن شفت شد،پیچ های مهاری در جای خود قرار داده و تنظیم می کنیم و در اطراف آن بتن ریز دانه میریزیم.
۲.نصب پیچ های مهاری در هنگام بتن ریزی شالوده پیچ ها را در محل های تعیین شده قرار می دهند و مکان آن ها را به روش دلخواه تثبیت می کنیم واطرافشان را با بتن می پوشانیم.
تجهیزات ساختمان سازی
اتصال ستون ها با تجهیزات
حمل و نقل تیر های اسکلت توسط تریلی ها و کامیون ها انجام می پذیرد.
گاهی یک نبشی و یک ورق اتصال را از قبل روی صفحه ستون جوش می زنند تا پس از اتصال ستون عملیات اتصال ستون سریع تر اتفاق بیوفتد
برای اجرای ستون های فلزی ابتدا ستون ها و پروفیل های آنهارا برش میدهند
و پس از مونتاژ آنها ورق ها ی ستون ها را برش می دهند و روی ستون ها مونتاژ می کنند نمره ی تیر آهن های طبقات بالاتر از تیر آهن های طبقات پایین تر معمولا کم تر است
ستون‌ها‌ به وسیله قلاب‌هایی که در سر آن وصل شده توسط جرثقیل و یا تاور بلند شده و در محل مورد نظر که قبلاً آکس در روی بیس پلیت مشخص شده قرار می‌گیرد.
برای جوش کاری از لوازم مخصوصی استفاده می شود که در قسمت مربوط به جوش کاری در این مقاله توضیح می دهیم .پس از اینکه جوشکاری‌های اولیه صورت گرفت و ستون در محل خود قرار گرفت در این مرحله باید بقیه نبشی‌ها و پلیت‌های لازم به پایه ستون و صفحه ستون جوش شود و در داخل نبشی‌ها حتماً لچکی‌هایی جوش شوند.
لچکی عبارت است از تکه‌ای از پلیت به ضخامت مشخص که شکل آن تقریباً ذوزنقه‌ای شکل بریده شده و بر دل نبشی‌های متصل شده جوش می‌شود
برای بالا بردن توان تیر ها آن ها را لانه زنبوری می کنند یعنی جوشکار قطعات را جدا می کند و دوباره به هم جوش میز ند
بر روی ستون ها نبشی هایی برای اتصال تیر ها به آنها قرار دارد
گاهی برای مقاومت در برابر باد و زلزله و … باد بند نصب می کنند که شامل ناودان ها تکی یا جفت تکی یا جفت و… است
اتصال ستون فلزی به شالوده ی بتنی به نیروی موجود در پای ستون بستگی دارد
ساخت اسکلت
روش سنتی و مرسوم
تیر ها زرا به اندازه ی مورد نیاز برش داده و برای اتصال به هم جوش می دهند
تمام این مراحل در محل ساخت و ساز ممکن هست که به کار سرعت می دهد
روش پیچ و مهره ای
این روش ترجیح داده می شود.تیر ها را از پیش در کارگاه ها برش و رنگ می زنند .سپس در محل ساخت و ساز در محل خود قرار گرفته با پیچ و مهره اتصال داده می شوند.این روش سرعت بسیار بالایی دارد
روش اسکلت فلزی سبک
این روش در اروپا و آمریکای شمالی برای ساختمان های مسکونی در روند مرسوم شدن است این روش به جای اسکلت چوبی در حال انجام گرفتن است.تیر های این اسکلت ورقه های نازکی با ضخامت کم هستند که به شکل c یا z خم شده اند و تیر های سبک ولی مقاومی را ایجاد می کنند.
اتصالات پیچ و مهره ای
بنا به تحقیقات آسمونی،عامل اصلی که باعث ایجاد یکپارچگی و هماهنگی در سازه های فلزی می شود کیفیت اتصال آن ها است.
علت اصلی ویرانی بسیاری از ساختمان ها در زلزله جوشکاری بد آن هاست.
در اتصالات پیچ و مهره ای محل اتصال پیچ ها در کارگاه از پیش تعیین می شود
که در محیط ساخت و ساز غقط باید پیچ ها را در جای خود قرار دهیم این کار سبب صرفه جویی در وقت و هزینه نسبت به اتصال جوشی می شود و سد معبر ومزاحمت کمتری برای همسایگان دارد.
در گذشته برای اتصالات از پرچ استفاده میشد اما با ارائه یک پیچ مخصوص برای اتصالات در آمریکا پرچ منسوخ شد.چون پیچ ها سریع تر مقاوم تر و راحت تر اند.
طبق مقررات ملی سه نوع پیچ برای اتصالات مجاز هست.
۱. پیچهای معمولی رده مقاومتی ۵,۶ یا ۴,۶.
۲. پیچ های پر مقومت رده مقاومتی ۹,۱۰
۳. پیچهای متوسط رده مقاومتی ۸,۸
عدد اول نشان گر مقدار وزن قابل تحمل پیچ است که بر حسب تن بیان می شود
عدد دوم مقدار تنش کشش پیچ است که بر حسب کیلو گرم بر سانتیمتر بیان میشود
مزایای نصب اسکلت فلزی پیچ و مهره ای:
۱. سرعت ساخت و نصب بالا
۲. کیفیت بالا
۳. مقاومت در برابر آتش سوزی
۴. استفاده از روش های نوین
۵. حذف قالب بندی
۶. امکان بتن ریزی کلیه سقف ها در یک زمان
۷. ۲۰ تا ۳۰ درصد صرفه جویی در مصرف فولاد
۸. ۱۵ تا ۲۰ درصد صرفه جویی در بتن سقف
۹. لرزش حداقل سقف
۱۰. کم شدن ابعاد فونداسیون
۱۱. کاهش ۷۵ درصد تیر های فرعی
۱۲. کاهش ۳۰ درصد هزینه ساخت و ساز
۱۳. ایمنی بیشتر در مقابل زلزله
برای جلوگیری از زنگ زدن تنها تیر هایی که درون بتن قرار می گیرند(برای هماهنگی هرچه بیشتر با بتن)نیازی به رنگ زدن ندارند بقیه تیر ها دارند
–ساخت واجرای اسکلت فلزی و اسکلت پیچ و مهره ای را در آسمونی مطالعه کنید.
سازه ها با اتصالات جوشی
به گزارش آسمونی در برخی موارد در اتصالات پیچ و مهره ای نیاز به طراحی های پیچیده و حساس و دقیق است،این امر تولیدات در کازخانه را سخت و زمان بر می کند.
در این موارد اتصالات جوشی بسیار راحت تر است.
اسکلت پیچ و مهره ای بدون شک استحکام و سرعت بیشتری از اسکلت جوشی دارد
امااین اسکلت برای هر ساختمانی پیشنهاد نمی شود.
در کشور های اروپایی برای ساختمان های سبک و متراژ پایین بیشتر از اتصالات جوشی استفاده می کنند چون طراحی آن ها آسان تر است

برای جوشکاری کارگران ماهر مورد نیاز است و باید همواره بر فرآیند جوشکاری آنها نظارت شود.جوش حساسیت بسیاری دارد،اگر در هنگام جوشکاری دقت نشود عوامل بیرونی می توانند اتصالات را از هم جدا کنند
طاق سنت لوئیس
سازه های فلزی جوشی در اسکلت ساختمان
۱. طاق سنت لوییس:بیشتر ساختار این طاق تشکیل شده از مثلث های به هم جوش خورده است.
۲. سالن کنسرت دیزنی :که سطح بیرونی آن شامل اتصال جوشی تعداد زیادی صفحه فلزی است.
۳. دروازه ی ابری پارک میلنیال: اتصال جوش خورده ی تعداد زیادی صفحه فلزی که با یک فلز مذاب سطح آن را پوشانده اند.
ابزار های جوشکاری
ابزار های مدرن در جوشکاری
اسکلت ساختمان
سه ابزار جوشکاری داریم
۱. موتور-مولد ها شامل موتور درون سوز با موتور برقی
۲. مبدل -یکسو کننده ها
۳. مبدل
دینام جوشکاری کارگاهی شامل یک دینام (ژنراتور) تولید جریان و یک الکتروموتور سه فاز است
که با هم کوپل شده‌ یا اساساً محور آنها مشترک است.
در یک سو‌، محور الکتروموتور و در سوی دیگر محور دینام تعبیه شده است.
الکترو موتور با حرکت دورانی خود دینام را حرکت داده و برق مورد نیاز برای تولید گرمای دستگاه جوش را تولید می کند.
مبدل-یکسو کننده انواع مختلفی دارند.
این موتور ها جریان مستقیم با قطبیت مثبت یا منفی تولید می کنند.
برای اهداف مخالف به کار می روند و امکان سرویس دهی همزمان به چند کاربز دارد.
ابزار های مورد نیاز در جوشکاری
۱. چکش جوش
۲. برس سیمی
۳. سنگ فرز
۴. کابل های جوشکاری و اتصالات آنها
۵. انبر های جوشکاری
۶. جعبه الکترود
۷. گرم کن دستی
۸. وسایل ایمنی
۹. ابزار اندازه گیری
۱۰. ابزارهای نشانه گذاری
۱۱. وسایل نصب
سوله
از جمله ساختمان های که با فلز ساخته می شوند سوله است.
بعضی سوله ها فقط شامل یک سازه فلزی، می شوند.
سوله ها نیاز به فونداسیون پیچیده ای ندارند تنها چیزی که در سوله باید دقت شود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *