ال اس اف ( LSF ) یا قاب سبک فولادی نورد سرد ( Lightweight Steel Frames ) یکی از سیستم های ساختمانی می باشد.
این سیستم متشکل از ستوک هایی و نیز انواع مهارهایی برای بارهای جانبی می باشد. ستوک ها به اشکال C و U که از ورق گالوانیزه به وسیله نورد سرد تولید می شوند.
مهارهای تامین کننده باربری جانبی به چهار صورت می باشند شامل:
دیوار برشی با ورق فولادی نازک
دهانه های مهار بندی شده با اعضای قطری
دیوار برشی با دیواره های چوبی استاندار (OSB)
دیوارهای برشی بتن مسلح
سازه LSF
در یک تعریف کلی باید بگوییم که به سازه فولادی سبک شده ال اس اف میگویند، که در ساخت آن از ورق های کم ضخامت فولادی با پوشش گالوانیزه استفاده شده است. در کل این سازه از سه نوع مصالح ساختمانی شامل: فولاد فرم گرفته در حالت سرد، پانل های پشم شیشه و گچی میباشد. این سیستم بسیار پیشرفته است و اصول استاندارد های ساخت و ساز در آن رعایت شده و در ساختن ویلا، اداره ها، ساختمان ها و….. کاربرد بسیار زیادی دارد و مورد توجه قرار گرفته است. برای آشنایی بیشتر با این سازه مدرن با ما همراه باشید.
این سیستم یکی از سیستم های مورد توجه در صنعتی سازی می باشد.
یکی از مزایای برجسته این سیستم سبکی فوق العاده آن است که حدود ۵۰ درصد مصرف فولاد و نیز مقدار قابل توجهی مصرف بتن و نیز حجم نخاله و دور ریز را تقلیل می دهد.
از این سیستم همچنین می توان در ساختمان های با اسکلت بتنی و فولادی به عنوان دیوار (غیر باربر) استفاده نمود که در کاهش وزن آن ها بسیار تاثیر گذار است زیرا وزن تقریبی تیغه های داخلی آن حدود ۳۰ تا ۵۰ کیلو گرم بر متر مربع و نمای خارجی آن شاید در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ کیلو گرم بر متر مربع باشد.
پوشش دیوار ها در این سیستم به دو صورت خشک ( Dry Wall ) و همچنین با ترکیبی از مصالح سنتی می توانند اجرا گردند.
ملاحظات نیز در مقابله با حریق وآکوستیک نمودن و عایق حرارتی دارد که به تفصیل در تشریح ملاحظات آن خواهد آمد.







سازه ال اس اف از طراحی تا نصب
۱- طراحی: در مرحله طراحی، نقشه های سازه با استفاده از نرم افزارهای مهندسی ارائه می شود. ابتدا طرح کلی و سپس جزئیات سازه شامل جزئیات پیوستگی و اتصالات به دقت بررسی می شود. نقشه ها برای بخش های مختلف سازه از جمله تیرچه، ستون، پره و … تهیه می شوند.
۲- تولید: در این مرحله، سازه های فلزی ساخته می شوند. تیغه ها، پره ها، ستون ها و تیرچه ها با استفاده از دستگاه های تراش، خم و جوش سازی شده و در آماده سازی برای نصب قرار می گیرند.
۳- حمل و نصب: در این مرحله، قطعات سازه توسط کامیون ها و یا وسایل حمل و نقل دیگر به محل ساختمان حمل می شوند. در نهایت، با استفاده از دستگاه های جوش، پیچ و مهره، قطعات سازه به هم متصل می شوند تا یک سازه کامل شکل گیرد. در نهایت، سازه با رنگ آمیزی و پوشش دادن به روش های مختلف از جمله رنگ آمیزی پودری به پایان می رسد.
بدون دیدگاه