تقویت اسکلت

تقویت اسکلت

هر سازه ساختمان پایدار تشکیل شده از اعضا ی خاص خود است که بارهای وارد شده را به تکیه گاه های خود که همان اسکلت ساختمان است منتقل میکند. اسکلت ساختمان استحکام و ساختار آن را تعیین می کند. با نبود اسکلت،ساختمان ها در عرض چند ثانیه به خاک تبدیل می شوند.ساخت،نصب،اجرای اسکلت ساختمان ها نیاز به دانش زیادی دارد. تقویت اسکلت ساختمان جزو موارد بسیارمهم درزمینه مقاوم سازی ساختمان می باشد.
طرز اتصال اسکلت ساختمان ها به سه دسته جوشی،مهره ای و پرچی تقسیم می شود. مهم ترین و پایه ترین اجزای مهم اسکلت ساختمان صفحه ستون می باشد. بهترین روش اتصال اسکلت ها اتصال به صورت مهره ای است.
انواع اسکلت ساختمان
اسکلت ساختمان انواع متفاوتی دارد و به سه نوع چوبی،فلزی،بتنی تقسیم می شود و اسکلت بندی به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می شود.اسکلت فلزی معمولا از مقاومت بالاتری برخوردار است.در کشور ما اکثرا از اسکلت فلزی و بتنی در ساختمان ها استفاده می شود.اسکلت فلزی به دلیل استحکام بالا کیفیت ساخت ساختمان ها را بالا می برد و از هدر رفتن مصالح جلوگیری می کند.
بعضی از ساختمان ها برای کشور وجود حیاتی دارند و باید از نظر مقاوم سازی و تقویت اسکلت به آن توجه بسیار کرد که این ساختمان ها شامل بیمارستان ها،پالایشگاه ها و مراکز امنیتی و… است.مقاوم سازی اصولی تا حد زیادی از صدمات جانی و مالی جلوگیری می کند.
مقاوم سازی و تقویت اسکلت ساختمان ها بسیار حائز اهمیت است. زیرا بعضی از خطاها غیر انسانی است و غیر اصولی بودن مقاوم سازی باعث تلفات جانی و مالی بسیاری می شود.اسکلت بندی مناسب برای هر ساختمان با در نظر گرفتن مواردی مانند مسائل اقتصادی، شرایط آب و هوایی،کیفیت اجرا و درخواست کارفرما، توسط مهندس انتخاب می‌شود.
دربهسازی لرزه ای ساختمان تقویت اسکلت موردتوجه قرارمیگیرد تاهنگام بروزحوادثی مانندزلزله نیرویی طبیعی است،ازخسارتهای مالی وجانی جلوگیری شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *